Anmeldelse #426: Overrask mig!

Overrask mig! – Sophie Kinsella

Anmeldereksemplar fra Flamingo.

Vidunderlig og varm roman om hverdagen og overraskelser
Hver gang, jeg tænker på at starte en ny Sophie Kinsella roman, sker der nogenlunde det samme: Jeg tænker, at jeg har så mange andre bøger, jeg hellere vil læse, og at det er lidt noget pjat at spilde min tid på. Når jeg så alligevel går i gang med bogen, så fortryder jeg kun, at jeg ikke startede noget før. Det er i grunden underligt, at jeg har det sådan, for jeg har absolut intet imod genren og nyder den da også selv af og til. Overrask mig! var ingen undtagelse fra min Kinsella-“rutine.”

Bogen tager sit udgangspunkt i Sylvie og Dans velfungerende parforhold, som dog snart tager sig en rutsjetur, da de ved lægen får at vide, at de har 68 års ægteskab foran sig endnu. Historien er skrevet i en let og rigtig sjov tone, som virkelig får en til at trække på smilebåndet. Det beskrives bl.a. som et Ringenes Herre-ægteskab, så langt som det kommer til at vare. Det er de finurligheder, der for alvor gør Kinsella sjov at læse.

Jeg var ikke ubetinget fan af Sylvie hele bogen igennem, jeg synes hun tog nogle meget forhastede beslutninger. Når man har læst et par Kinsella bøger er man godt klar over, at det ikke altid er så galt, som det ser ud. Sylvies forhastede beslutninger blev til let irritation over, at hun bare konkluderede alt muligt, i stedet for at kommunikere med sin mand. Jeg rystede på hovedet, og følte, at hun var naiv.

Det er nok også den eneste anke, jeg har på bogen. Persongalleriet var stort og varieret, vi mødte både chefer, kollegaer og naboer, og netop naboerne var faktisk ret sjove. Jeg kan ret godt lide, når der er et bredt persongalleri, og det ikke kun er slægtninge og en enkelt veninde, man hører om. Det gør det hele lidt mere virkeligt, synes jeg. Sylvies veninde fyldte en del i historien, og var nok en af de personer, jeg kom til at holde allermest af.

Jeg synes måske nok, overraskelserne var lidt til den vilde side. Altså de overraskelser, Sylvie og Dan skulle finde på til hinanden. Hvad blev der nu af bare at sende en buket blomster? Det blev stort og vildt, men så blev pointen da også understreget. Måske er det ikke så galt endda, at have nogle rutiner og en hverdag.

Jeg kan absolut anbefale bogen, hvis du mangler en rigtig feel-good bog, og samtidig gerne vil have noget at grine af, som du ikke skal tænke for meget over.

Sylvie og Dan har været kærester de sidste ti år, gift i syv af dem. De er begge 32 år, har et skønt hjem, gode jobs, dejlige tvillingepiger og er så tæt forbundne, at de ofte afslutter hinandens sætninger. De ved alt om hinanden og kunne praktisk talt ikke være lykkeligere.

Indtil de til et lægetjek får at vide, at de begge er så sunde og har så gode gener, at de sandsynligvis vil leve til de bliver 100 år. Hvilket burde være glædeligt, men også betyder, at de har 68 års ægteskab foran sig. Panikken bryder ud i lys lue, for ingen af dem havde forestillet sig, at deres ’til døden os skiller’ i virkeligheden betød syv årtier!

For at sikre sig, at ægteskabet ikke hensygner, bliver de enige om at overraske hinanden, så de ikke kommer til at kede sig. Overraskelserne viser sig hurtigt at give anledning til misforståelser med komiske følger, men også mere alvorlige opdagelser, der ryster især Sylvie i hendes grundvold. Og da fortiden stikker sit hoved frem og afslører ukendte hændelser, begynder de at spekulere på, om de nogensinde har kendt hinanden rigtigt.

Overrask mig! er en sjov og gribende fortælling, der både handler om, hvordan vi forholder os til livet nu og her med hinanden, og om hvordan vi kan ende med at tage så meget hensyn til hinanden, at det bliver en hæmsko for alle involverede parter.

 

Tidligere anmeldt af samme forfatter:
Bryllupsnatten
Mini shopaholic
Shopaholic stiler mod stjernerne
Shopaholic i Las Vegas

2 thoughts on “Anmeldelse #426: Overrask mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge