2 x Alice + Mofibo

Til #bogbloggertræf blev vi forkælet i hoved og røv, og i helt særlig grad af Mofibo, som havde valgt at give os et frit abonnement uden udløb! Jeg har allerede læst to bøger derinde, og den ene var Alice i Eventyrland (anmeldelse længere nede). Oplevelsen var god, det fungerede ganske udmærket. Desværre synes jeg bare ikke, at søgefunktionen og “inspirationen” derinde er særlig god. Hvis ikke, man lige ved, hvad man vil læse, så er det svært at finde noget. Der er godt nok genreinddeling, men jeg synes ikke rigtig den er så udviklet, som jeg kunne ønske mig. Alligevel har jeg dog en hel del på min læseliste derinde, og jeg bruger det især lige før jeg skal sove. Der er en hyggelig måde at læse på.
Jeg synes desværre også, den var lidt længe om at loade bogen. Det måtte godt gå lidt hurtigere. Men det er en detalje, for når bogen først er loadet, så er det lynhurtigt at bladre frem og tilbage. Jeg er i hvert fald vældig begejstret for mit abonnement!

Jeg har fået mulighed for også at forkæle jer lidt, hvis i sidder og tænker over, om Mofibo er noget for jer (det tror jeg, det er!). Hvis i tilmelder jer inden 1. januar 2015, så får i foruden en gratis prøvemåned, også de første to måneder med 20% rabat – din pris vil i de første to måneder altså være 79/mdr, i stedet for de normale 99/mdr. Det er da absolut værd at tage med! Der er heller ikke nogen binding, så hvis man ikke har lyst til at fortsætte, så siger man det bare op. Har man lyst til at prøve, så indtaster man bare en kode når man opretter sig. Koden er: boghunden

Og så til de to Alice bøger:

alice-i-eventyrland_248086Alice i eventyrland – Lewis Carroll – Alice #1 – 136 sider – Carlsen

Den klassiske fortælling om Alice i Eventyrland fra 1865, som er elsket af børn og voksne og oversat til over 125 sprog, er her smukt illustreret af Tove Jansson.
Hun skabte finurlige Mumitrolde, og mange kender de populære bøger om indbyggerne i Mumidalen. Men ikke mange var klar over, at hun i 1966 brugte sin smukke streg til at gengive Alice forunderlige eventyr.

• • •

Sikke dog en skæg historie! Jeg havde ingen idé om, at Disney filmen lå så tæt på bogen. Jeg troede, der var meget større ændringer. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, og grinte også højt et par gange. Jeg kunne simpelthen ikke lade være.

Personerne var virkelig godt kommet på; de var sjove, creepy, elskelige, underlige, finurlige osv. Jeg kunne rigtig godt lide dem.
Desværre kom illustrationerne slet ikke til sin ret på min lille mobilskærm, så dem kan jeg ikke sige ret meget om. Ii virkeligheden er der ikke ret meget mere at sige, udover at jeg godt kan forstå, hvorfor den har fået klassikerstatus. Det var virkelig en sjov bog.

5

83346Through the Looking-Glass – Lewis Carroll – Alice #2 – 228 sider – Books of Wonder

Nothing is quite what it seems once Alice journeys through the looking-glass, and Dodgson’s [forfatterens] wit is infectious as he explores concepts of mirror imagery, time running backward, and strategies of chess-all wrapped up in the exploits of a spirited young girl who parries with the Red Queen, Tweedledee and Tweedledum, and other unlikely characters. In many ways, this sequel has had an even greater impact on today’s pop culture than the first book.

• • •

 

Jeg kunne virkelig godt lide Alice i eventyrland, men den her føltes bare meget forudsigelig og “magen til.” Det var en god bog, og den var også sjov, men der var utrolig meget poesi, og det kedede mig noget. Jeg kan godt se, hvorfor det var der, men det faldt bare ikke rigtig i min smag, og historien mistede lidt sin magi. Samtidig var bogen som sagt ret ens med den forrige, og der var heller ikke nogen personudvikling. Jeg havde nok bare regnet med lidt mere og lidt andet, og det fik jeg altså ikke. Alligevel vare bogen udmærket. Jeg kunne sagtens forestille mig, hvor gode de ville være til højtlæsning – dels er kapitlerne korte, historierne fjollede og så findes der jo et hav af udgaver, med masser af fine illustrationer.

ny3

Tak til Mofibo for denne mulighed.

One thought on “2 x Alice + Mofibo

  1. Pingback: Splintered - Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge