100 hæklede snefnug

Readathon efterår 2014 002100 hæklede snefnug – Caitlin Sainio – 128 sider – Turbine

Måske ved i det, måske gør i ikke. Når ikke jeg læser, så kan jeg godt lide at se serier og imens de kører, sidder jeg ofte og hækler. Lige nu er jeg i gang med et tæppe i granny stripes , men det tager en evighed! Så det sidste stykke tid, har jeg hæklet snefnug! Det er første gang, jeg nogensinde hækler efter diagrammer, det har jeg aldrig prøvet før, så det taget i betragtning, synes jeg egentlig jeg er slupper ok afsted med det.

Readathon efterår 2014 001Jeg havde ikke mulighed for at stive dem af og lægge dem i spænd, så de er mere krøllede, end dem der fremgår på billederne i bogen, men synes nu alligevel det er okay. Egentlig er billederne i bogen lavet i naturlig størrelse, men jeg brugte en anden tykkelse garn, så mine har selvfølgelig også fået en anden størrelse.

Jeg synes, der er rigtig god inspiration at hente i bogen, og allerede efter to opskrifter, kan jeg mærke, hvordan de tit er opbygget ens, så der vil være rig mulighed for på et tidspunkt, at udvikle sine egne fnug – og det er der endda også en guide til i bogen.

Readathon efterår 2014 006

Readathon efterår 2014 005Det var slet ikke så svært at lave snefnuggene, som jeg egentlig troede. Det så ret kompliceret ud, men var i virkeligheden ganske simpelt. Bogen er også delt op i tre sværhedsgrader, men var nu ikke noget jeg tænkte over, jeg valgte bare de fnug, jeg bedst kunne lide ved første gennemkigning.

Readathon efterår 2014 007Er man ike så garvet en hækler, så er der også et par sider forrest i bogen, hvor man kan lære diverse hækleteknikker. Det kan være en god hjælp. Jeg måtte også lige om og lure på noget, fordi der var noget, jeg ikke helt forstod, men så hjalp diagrammet over forkortelser mig. Det har taget mig omkring 30-40 minutter for hvert fnus, men er man skrap, så kan man nok gøre det på den halve tid, vil jeg tro.

Bagerst i bogen er også en række idéer til, hvad man kan bruge fnuggene til, hvilket jeg synes, var en rigtig god idé. De behøver ikke kun hænge i troldegrenen til jul, man kan også sy dem på handsker bruge dem til julekort og en hel masse andre ting. Kun fantasien sætter grænser!

Readathon efterår 2014 009Tak for bogen til Turbine.

 

2 thoughts on “100 hæklede snefnug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge