Projekt Clear Your Bookshelf

Jeg har mange, mange, mange bøger i reolerne. Efterhånden er det vel fifty-fifty, om jeg har læst dem (det er en fremgang, forresten). Jeg er nået til det punkt nu, hvor jeg kan gennemgå hylderne nok så grundigt, men ikke rigtig finde mere, jeg gerne vil af med. Men jeg har alligevel ikke den der iver for bare at kaste mig over dem. Og det er ret ærgerligt, for sådan var det jo engang. Jeg købte jo de her bøger, fordi jeg gerne ville læse dem. Nogle af dem har stået der i flere år efterhånden. Inspireret af Lala, har jeg derfor valgt at starte et nyt projekt. Jeg kalder det Projekt Clear Your Bookshelf (#ProjectCYB)

Hver d. 1. i måneden trækker jeg tre tilfældige bøger (ud fra samme princip, som nogen af jer måske husker fra Gyldendals ISBNbingo), og så har jeg måneden ud til at få dem læst i. Hvis ikke det sker, så skal de videre i systemet, for så er jeg ikke interesseret nok i at beholde dem. Undtagelser er selvfølgelig bøger midt i en serie – de bliver i stedet byttet ud med den bog, jeg er kommet til. Og så trækker jeg selvfølgelig heller ikke blandt signerede bøger og anmeldereksemplarer.

Jeg har trukket tre bøger for denne måned, og det er blevet til den stak I ser ovenfor. Jeg er allerede godt i gang, og er snart færdig med Tre sider af samme sag, som godt nok er en lang bog. Den er 150-200 sider kortere end den engelske udgave, så kan I selv regne ud, hvor tætskreven den er 😉 Æblemostreglementet har jeg ikke nogen som helst forventninger om at få læst. Jeg er vild med filmen, men jeg tror ikke, bogen er noget for mig. Samtidig har den samme problem som Marian Keyes bogen – meget tætskreven og tynde sider. Mørke steder glæder jeg mig derimod rigtig meget til!

Nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, jeg skal selvfølgelig nok opdatere jer på det hele, når måneden er ved at være forbi.

10 thoughts on “Projekt Clear Your Bookshelf

 1. Sikke da en god idé! Jeg har stor lyst til at prøve det af også, men også en stor frygt for, at jeg ville være nødt til at skille mig af med for mange 😛

  • Tricket er nok, at vælge et antal, som man anser for overskueligt, tænker jeg. Jeg læser ikke ret meget sammenlignet med tidligere år, så derfor er tre et fint antal for mig lige nu, men forhåbentlig ændrer det sig senere på året 🙂

 2. Det lyder som en rigtig god ide! Jeg har også mange mange bøger på hylderne, som jeg nok aldrig får læst med mindre, at jeg gør noget lignede 🙂 I øjeblikket prøver jeg (igen igen) at holde et lille indkøbsstop, og læse nogle af dem jeg har stående.
  Ønsker dig god læsning 🙂

  • Jeg har ikke så meget behov for købestop, jeg har skåret markant ned fra tidligere år, så det har jeg det helt fint med 🙂 Lidt skal der være plads til 🙂 Jeg er spændt på, om dit holder.

 3. God idé! Jeg elsker også at se Lalas månedlige videoer, hvor hun gennemgår de gamle vlogposts for at se, hvad hun skal læse den måned. Glæder mig til at følge med i, hvad du skal læse fremover fra hylderne 🙂

  • Ja, de er simpelthen så hyggelige! Jeg overvejede også lige den der med at gemme en, men sprang fra igen. Jeg har jo kun valgt tre bøger, trods alt.
   Ja, det bliver spændende at se, hvad jeg bliver kastet ud i!

 4. Sikke et godt og ‘modigt’ projekt. Altså det er godt nok mange år siden, men ‘Æblemostreglementet’ står stadig i min hukommelse, som én af de bedste bøger jeg har læst. Men jeg er altså også ret glad for Irvings bøger 🙂

 5. Fedt projekt, måske man skulle prøve noget lignende. Selvom jeg nok måtte nøjes med to bøger i stedet for tre, da jeg også har en udvalgt stak bøger jeg tager fra hver måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge