Drømmepiger

29070273

Drømmerpiger – Peter Bang Simonsen – 61 sider – Mellemgaard

Anmeldereksemplar fra Mellemgaard.

Digtsamlinger er noget underligt noget at anmelde. Nogle gange når man læser dem rammer de plet, andre gange falder de helt til jorden. Det er i hvert fald sådan jeg oplever dem. Det afhænger utrolig meget af tid og sted, hvordan man oplever en digtsamling. Denne her samling endte et sted midt imellem.

Selve digtene var ikke det bedste, jeg har læst. Jeg kan godt lide mine digte komplicerede, så de virkelig sætter tanker igang. Det gjorde disse ikke rigtig. I stedet gav de det meste væk ved at være så åbne og lette at forstå. Til gengæld kan man næsten læse den her digtsamling ud i ét, altså næsten ligesom med en roman. Det var et sjovt koncept, som jeg ikke har set før, og det skal den have point for.

Der var ét digt, der fremstod bedre end de andre for mig, nemlig Superman. Det kunne jeg godt lide. Ellers fandt jeg dem desværre relativt middelmådige. Det er svært. For det er jo en smagssag på en helt anden måde med digte.

Lad mig også lige bemærke, at jeg synes forsiden er ret sjov, jeg får helt lyst til at sætte mig ned og farvelægge den.

ny3

Drømmepiger er en digtsamling om kærlighed og drømme. Det er også en lille poetisk historie om Drømmeren, det lyriske ‘jeg’ Peter, der begiver sig ud på en lang mental rejse for at opklare mysteriet om, hvorfor ingen piger – og særligt ikke drømmepigen over dem alle, Nina Swann Olsen – vil have ham. Hvordan vil hans indre rejse mon ende? Og vil den ende lykkeligt?

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *